Solarni kolektori

Solarni cijevi vakuumski kolektor Titan Constructa

Ovo je prvi hrvatski solarni cijevni kolektor

Započeli smo s proizvodnjom solarnih cijevnih kolektora početkom 2013. godine. . U mogućnosti smo proizvesti kolektor točno prema potrebama naručitelja što nas izdvaja od konkurencije pošto se nude samo tipski kolektori.

Zašto cijevni vakuumski kolektori ?

Cijevni vakuumski solarni kolektori su proizvod nove generacije. Do nedavno, na tržištu su se mogli naći samo pločasti kolektori. Problem koji je kod njih neizbježan je njihova neefikasnost u hladnijim mjesecima.

Vakuumski kolektori za razliku od pločastih funkcioniraju tokom cijele godine. I na temperaturama ispod ništice. 

Solarne vakuumske cijevi su izrađene od dvije staklene stjenke između kojih se nalazi vakuum.  Na unutrašnjoj staklenoj stjenci se nalazi absorberska folija koja privlači sunčevu svjetlost,a samim time i toplinu. Vakuum je najbolji izolator i ne dozvoljava prikupljenoj energiji da se rasprši, nego je čuva unutar cijevi. Sa toplinom koju smo prikupili, preko izmjenjivača topline prenosimo toplinsku energiju na medij koji se zagrijava u solarnom sustavu, a taj medij na kraju grije vodu.

Max temperatura koju naši kolektori postižu u stagnaciji je 300 stupnjeva C.

Montažom kvalitetno dimenzioniranog i izvedenog sustava postiže se ušteda energenata od 40% pa sve do 90% računajući na godišnjoj bazi.

Dopustite suncu neka plaća vaše račune. Vaš novi termalni solarni sustav otplatit će se sam kroz uštedu na računima za zagrijavanje, a dugoročno gledano, uštedjet će vam značajan iznos novca.

Što prije donesete odluku, prije počinjete štedjeti vaš novac.

Uzmite vaš dio sunca!!!

Cijevni vakuumski kolektor sa 28 cijevi

Ugrađeni kolektori

      

Dijelovi kolektora